7 april 1908

Min dyra syster Karin. (Storan Karin Persdotter i Bråmåbo)

Tack för ditt kärkomna bref.

Jag hade börjat att vänta. Nog har jag er i mina tankar men jag längtar ej, alla ar mött mig med vänlighet. Jag tror att du har sett kort på hans barn . I vinter har vi ingen hemma. Berta är i staden, går iskolan. Lina har varit hos Margit men hon säger att hon kommer snart hem.

Vi har allt vad vi behöva, vi ha 6 kor, 4 som skall kalva, men ingenting hacka de, det finns ej en bytta i hela coutry, de äter bara torrt å dricker kallt vatten. Så är det mycket billigare än hemma. Jag har bakat två gånger i vekan med potatis och råg, med vete med syrap och socker, jag har ett triffigt bakbord. Jag har 6 kakor på det, jag har pumpen nära stofven. Jag tycker det är billigare att leva här än hemma.

Jag frågar hur det är med eder säd, smakar den klent? Kan ni så något utav den? R Mats sade han hade fått brev ifrån Hedman, han talte om för mig att din sonhustru skulle resa hem i sommar och hälsa på. Det hade varit riktigt roligt om du hade kommit och hälsat på oss. Vi har 3 rum, ett sovrum, ett kök, ett badrum. Du hade fått vila dig i vår gungstol, men jag tror att du kommer aldrig. Må vi doppa pennan i kärlekens bläckhorn och skriva till varandra så länge vi leva.

Det var sorgligt med B O jag frågar efter tolin?. Jag har hört Lundin är hemma och det har gått en väckelse på Sold. Hur är det med Lundins fru? Det var bedrövligt att höra , men det är en sak som vi får lämna i Herren. Om du träffar Göras Karin någonting hälsa så mycket från mig. Jag lovade henne att hon skulle få träffa mig en gång till när jag var hemma . Men du sade till mig mången gång jag skulle försöka och skriva själv, du är bra att förstå det som är dåligt.

Jag hälsar så mycket till dina barn Anna och Maria. Får tala om något nytt för mig. Jag får sluta för denna gång. Må vi icke glömma varandra så länge vi äro i jämmerdalen, och vi veta ej när vår sista afton kommer, Han kan va förr än vi känna. O må vi vara redo då han kommer. Jag vill inte att du skall visa någon ditt brev. Jag vill säga litet om Sol A. Hon har sagt för mig att hon har blivit så tjock men det var ej sant. Mås M har sagt att hon har både sovit och mått bra. Vänligt tecknar jag mitt namn Anna.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *