Canada den 3 december 1926

Dear Mother.

Hjärtligt tack för tidningarna som jag fick och som voro av stort intresse för mig. Jag skriver verkligen inte brev mycket, nej ytterst sällan. Nu är det snart jul kanhända mitt brev inte ens kommer fram till dess. Hoppas så i alla fall, fast post brukar visst ta längre tid dessa helgdagar.

Här kommer en del regn, som vanligt den här tiden på året. Under tre, fyra månader får man vänta regn vilken tid som helst. Annars är det ett fint klimat.

Ser att det är guldfeber i Sverge och folk vandra norrut. Bättre ju mer värde det finns i Norrland. Det finns nog de flesta slag av malmer här i landet också, så att det är dels på detta område British Columbia har utvecklingsmöjligheter.

Så är det trävaror, fast sågverken här och hemma i Sverge ej alls äro lika. Här såga de uteslutande grövre dimensioner 20 – 30- 40 – ” eller mer i diameter, och de ramar som naturligtvis äro bäst de i Sverge förekomma inte. Här andvändas två klingor, en över inriktad mot den som är under. En skåra i sänder, men stocken går fort genom, måste medgivas, och blixtsnabbt tillbaka för nästa skåra. Sedan göras dimensionerna i bandsågar till utseendet.

Annars är tillgången på arbete dålig för närvarande. Här tycks vara för många arbetare. Efter vad som finnes nu åtminstone.

Sänder ett kort som jag tog för en tid sen till pass, men efter vad som synes blir det inte något bruk för passet, ett svenskt från Montreal, nämnligen.

Skrev ett brev  och sände det från Vancouver, Du har väl fått det? Hoppas Ni alla har hälsan och mår väl. Såg Hjalmar kommit hem.

Hälsningar.

Får sluta mina rader med tillönskan  God Jul och Gott nytt år.

Richard.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *