Dyra syster och broder. Jag for nu sända eder nogra rader och omtala for eder den sorgliga nyheten att vor kära broder Andrew har fått flytta hädan. Han har varit sjuk en ganska long tid han har varit på lasarettet i nära 3 månader. Har varit hemma hos oss här i 6 månader. Han dog utav njurlidande, han hade inga svåra plågor för än just på slutet men då var han sanslös.

Jag och min hustru var hos honom varje dag under den sista monaden han var på lasarettet. Jag var hos honom på Lördagskvellen den 10 september tills sent på kvellen och han syntes vara mycjket bättre så jag jeck hem ganska beloten, och sedan på morgonen kl 8 så ringde Telephonen med bud från lasarettet att han var mycket sämre och vi skyndade oss att komma dit ner. Vi var där på en halv timme efter dom ringde på. När jag kom in till honom och kallade honom vid namn så försökte han att säga något till mig, men jag kunde icke förstå vad det var, men jag kunde förstå att han kände igen oss och så förblev han sanslös ända tills slutet, vilket kom kl 2 på eftermiddagen.

Det var dom svåraste timmarna jag nogonsin har upplevat. ty saknaden är stor. Han var snäll emot oss alla det var aldrig ett lett ord oss emellan och inom familjen var han omtyckt av alla. Mina barn voro så glada i honom alltid. Han har varit som medlem i familjen alltid. Men jag hoppas att vi får mötas en gong på den andra stranden. Han var frälst och lycklig, hans mine lever i frid.

Andrew Calen (Kall Anders) var en af dom som bar honom till sista vilorum. Han sökte flera av dom bästa docktorerna som kunde fås men det jelpte icke och det kostade stora pengar. Jag får sluta för denna gången med en kär hälsning till eder alla från eder broder Louis och familj.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!