Tusende tack för edert till mig kärkomna brev som är mig tillhanda som jag har vänta å längtat efter så länge, glad får se att ni lever med hälsans dyrbara gåva och kommer alltid iåg oss.

Jag jag har tänkt många gonger se om jag kunde skriva litet till eder. Men dett är en hård ting för mig att skriva , jag är vist för gammal och tänkfattig nu, men det hjelper inte nu, jag må skriva, får bli som dett vill. Ibland så har jag så rysligt mycket jag ville tala om för eder men nu sitter jag och inte vet nånting. Väl får tala om jag är nog ofärdig ännu så jag kan inte gå och göra någonting ute men jag kan gå in i huset o göre något så nu får jag bara passa på gubben å Anders, koka gott att äta, vi åller på rökar 3 stora grisar nu vi har 2 min broder en. Så vi har plänti fläsk, jag önskar om jag kunde räcka eder med ett låt så skulle ni få känna på något gott fläsk.

Ser att Måster är i livet ännu å kommer iåg mig stackars Måster, jag hon blev en stor börda för eder. Ser ut att vi är ett långlivad släkte, så dett hjelper inte hur man strävar medan man är ung hoppas att hon måtte få lämna dena jemerdalen snart, hur är dett med Kerstin har hon blivit gamal å dålig eller skall hon hava goddagar på gamla dagar efter som alla Trombo folk är hos henne är dem många personer. Har Kerstin fått lillstugan efter päbil, lever dem i Jesunda me också. Min broder hälsar så mycket till eder. Dotter hans är gift nu dem var opp i fjord sommar så där har en stor duktig måg nu.

Får tala om att Ole Berg och pojkar hans var hit i fjord sommar. Berg likar komma hit ibland å prata å han tycker att vi har dett bra och en fin plats. Berg hade just en ny ato då han kan komma hit på en alv dag, dett är många som kommer hit  hälsar på oss om sommaren. Vi har inte set något brev ifrån Dotter Kisnis Anders, har dem många barn, har Jonas stora barn, vi hade brev ifrån Sörbo Lars en gong han sade att han blivit farfar 3 gånger.

Ser att Marget har rest till Nerke, väl kanske hon har fästman der så långt borta kanenda dett är bättre förtjäna något der en i Dalarna. Hälsa henne hon skriver till mig jag får se hur hon likar sig der. Ser att ni åller på spinner och skall väva handdukar, är dett att ni behöver väva, jag undrar om allihop är kläda i byxor der hemma. Ja nu är jag trött utaf min dumma skrivning jag skulle ha språkat lite med dig Marget å Maria men jag vill villa upp litet så nu får jag afsluta med

Många kära hälsningar till eder alla.

Mrs S O Meleen

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!